Laatukaappi Kierrätyskeskukseen

Kuinka tunnistaa hyvälaatuinen vaate, joka kestää käytössä ja on kaikinpuolin huolellisesti valmistettu? Tähän käytännön kysymykseen koitan yhdessä Kierrätyskeskuksen kanssa antaa käytännönläheisiä vastauksia Tunnista Laatu -kaapilla: siihen on kerätty Kierrätyskeskuksen valikoimista tavalla tai toisella laadukaita vaatteita, joiden hyvistä ominaisuuksista kerrotaan infolappusilla. Mitään yleistä ohjetta laatuvaatteen tunnistamiseen ei ole, vaatteiden toivottavat omnaisuudet kun vaihtelevat niin paljon, mutta näin ainakin koitetaan vetää huomio joihinkin laadusta vihjaaviin ominaisuuksiin.

kierratyskeskus-laatukaappi

Tunnista laatu -kaappeja tulee ainakin alkuunsa kaksi, toinen Nihtisillan ja toinen Itäkeskuksen kauppaan, lanseeraukset 19.11.

Esimerkkivaatteiden lisäksi pääsee vertailemaan heppoista halpis-t-paita ja laadukasta, hieman kalliimpaa t-paitaa uusina ja viiden pesun jälkeen. Hyvälle paidalle ei ole käynyt mitään, kehno on mennyt aivan venkuraksi. Lisäksi vinkkejä vaatteiden korjauttamisesta istuviksi ja omankokoisiksi ompelijalla jne jne. Paljon asiaa yhdessä kaapissa!

kierratyskeskus-laatukaappi2

On muuten yhtä hankala löytää täysin huonolaatuinen kuin täysin hyvälaatuinen vaate. Suunnittelussa ja valmistuksessa tehdään aina päätöksiä sopivan tasapainon saavuttamiseksi hinnan ja vaatteen lopputuloksen välillä. Varsin harvoin on taloudellisia mahdollisuuksia tehdä jokainen valinta parhaan mahdollisen laadullisen lopputuloksen mukaan. Toisaalta vastaavasti harvoin aivan joka asiassa joudutaan tinkimään, yleensä vaatteessa kuin vaatteessa on jokin osa jos ei suorastaan hyvä niin ainakin OK. Etsin edelleen täysin kehnoa t-paitaa luennolla esimerkikkikappaleena näytettäväksi, tähän mennessä yhdessäkään ei ole ollut sekä huono kangas, lörpöt ompeleet, kurttuinen helma, kierot saumat, ruma pääntien viimeistely että puuttuva olkasauman tukinauha!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s